Heb je een project, opleiding, activiteit die in onze visie past en wil je dit op regelmatige basis in onze locatie laten doorgaan, neem dan contact met ons op. We bekijken graag wat de mogelijkheden zijn.

Mijn naam is David en mijn verhaal van meelig begint een goede 15 jaar geleden. De manier waarop ik voedsel tot mij nam, beleefde een complete metamorfose. Van de basisingrediënten die mijn toenmalige dieet uitmaakten, tot de manier waarop het klaargemaakt wordt en de volledige filosofie erachter.

Vroeger dacht ik eerlijk gezegd niet verder na over wat mij dreef tot welke soort voeding en waarom. Ik had een hoop gezondheidsklachten en bezocht vruchteloos dokters en specialisten van over het hele land. Tot er voor het eerst glutenintolerantie bij mij vastgesteld werd… én een intolerantie voor soja en alle zuivel. Een jaar geleden werd er ook de diagnose ‘Hashimoto’s’ gesteld.

Er trok een zekere mist uit mijn hoofd gestaag weg en doorheen de jaren werkte ik hard aan mijn gezondheid. Nu is het soms moeilijk voor mij om me voor te stellen hoe ik me toen voelde, omdat het al even geleden is. Maar af en toe word ik er nog wel aan herinnerd en krijg ik flashbacks van mijn chronische sukkeltocht.

Dat motiveert me om te doen wat ik doe met  m e e l i g – de glutenvrije zuurdesem bakkerij –

Met m e e l i g wil ik

1. lekker brood aanbieden dat ook nog eens glutenvrij en vrij van allergenen is

2. een levensritme promoten waarin we goede dingen tijd geven, en waarin we kiezen voor begeesterende, voedingsrijke kwaliteit boven de meer anonieme, soms zielloze kwantiteit

3. verloren gegane gewassen zoals bijvoorbeeld boekweit en sorghum herintroduceren (Dit betekent een win-win voor onze lokale akkers en hun biodiversiteit. As above, so below. Dus ook ons microbioom wint hierbij! En zo voelen wij ons ook beter.)

4. biologische voeding nog meer op de kaart zetten (Pesticiden verstoren onze hormonen, verarmen de grond en verlagen de hoeveelheid micronutriënten. Niemand heeft hier baat bij, en zeker mensen met darm- en schildklierproblemen zijn hier extra gevoelig voor.)

5. mezelf beter leren kennen door middel van de alchemie van het bakproces

Een serieuze bucketlist dus. Elke uitdaging voelt aan als iets groters dan mezelf en daardoor raak ik elke dag weer gemotiveerd omdat ik weet dat het ons als collectief zal vooruithelpen.

Het ontbrak me wel even aan durf om deze onderneming op te starten, en daarom ben ik zeer dankbaar om hier bij Ellen in de Zuidkant mijn eerste echte, grote test te doen en zo de bakkerij organisch te laten groeien.

www.meelig.be

Tine Tomme (°1980) is een kruidenkokkin, een groeicoach, een organisator, maar bovenal creëert ze een community waar mensen zich kunnen ontplooien en zoeken naar andere gezondere (in de brede zin van het woord) manieren van (samen)leven.
Ze start vanuit verbinding en eerlijke communicatie. Tine is ook een ware bruggenbouwster.

Ondertussen, 2 kinderen, een restaurant, 3 kookboeken verder, is ze sinds 7 jaar bezielster van De Avalonhoeve en sinds kort ook van het Avalonhuis in Antwerpen. Beiden zijn kwalitatieve, holistische centra voor gezondheid en spiritualiteit.

Tine kookt regelmatig voor retraites. De voeding die ze aanbiedt is natuurvoeding. Biologisch, seizoensgebonden, plantaardig én suikervrij! Voeding voor lichaam en ziel. Je mag kleurrijke smaakbommetjes op je bord verwachten.

De Avalonhoeve staat in voor de organisatie van de jaaropleiding Holistisch Gezondheidscoach. Deze opleiding gaat deels in De Zuidkant door. Lees meer…

www.deavalonhoeve

LOT dat is maatwerk.
Lunch of diner, bij u thuis of op het werk, …                                                                                                                                                LOT creëert gerechten waarbij nagedacht is over elk detail zodat u zich over niks nog zorgen hoeft te maken.

LOT kookt met liefde voor het product en met oog voor detail, en dat op een ongedwongen manier.
Want voor LOT is eten op de eerste plaats een beleving. LOT is er voor elk budget en elke gelegenheid.

Stuur een mailtje naar info@lot-catering.be en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.